Over mij

Hoi! Ik ben Froukje en ik ben 29 jaar. In 2012 ben ik begonnen met hardlopen. Niet omdat me dat zo leuk leek, want ik riep altijd dat hardlopers doodlopers waren. Nee, ik zat in het bestuur van een studentenvereniging en daar zochten ze nog iemand voor het estafetteteam van de Batavierenrace. Daar kon ik als bestuurslid niet onderuit…

Terwijl ik trainde voor een etappe van maar liefst 3,6 km merkte ik dat ik het heerlijk vond om buiten wat energie kwijt te raken: muziekje erbij, verstand op nul en gaan! Na die estafetteloop ben ik dan ook blijven rennen. Ik had er plezier in mezelf uit te dagen om beter te worden. Eerst vijf kilometer op de Ladiesrun, meedoen aan de 4 Mijl, mijn eerste tien kilometerwedstrijd, vijftien kilometer… Inmiddels mag ik drie halve marathons op mijn naam schrijven en heb ik zelfs met glans een marathon gelopen!

Behalve hardlopen houd ik ook enorm van praten over hardlopen. Ik hou van vertellen (opscheppen over mijn prestaties) en schrijf graag verhaaltjes. Het liefst doe ik dat zo grappig en eerlijk mogelijk, vanuit mijn persoonlijke beleving. Door dat te doen hoop ik dat anderen zich erin kunnen herkennen en misschien wel besmet raken met het hardloopvirus. Of in elk geval even smakelijk hebben gelachen vanachter hun beeldscherm.

Kortom: ik vertel je over wat ik beleef en neem je in mijn blog mee in mijn hardloopwereld en alles daaromheen!

Bonifatiusloop Dokkum
Bonifatiusloop Dokkum 2014, waar klein, dapper en snel is geboren