2021 in cijfers

Hardlopen in 2021 leek veel op hardlopen in 2020. Weinig doelen en wedstrijden, maar altijd een stabiele factor in een nogal wispelturige wereld. Lees snel verder voor mijn terugblik op het hardloopjaar 2021 in cijfers!

Een greep uit de cijfers van 2021:

 • Aantal gelopen kilometers: 1313km
 • Maand met de meest gelopen kilometers: de 6e (juni) met 160,1km
 • Maand met de minst gelopen kilometers: de 8e (augustus) met 75,9km, iets met vakantie!
 • Aantal hardloopsessies: 165, dat is elke 2-3 dagen
 • Totaal aantal minuten hardgelopen: 7.165,32 = 119,422 uren = 5 dagen achtereen
 • Gemiddeld tempo: 5:25 min/km
 • Gemiddelde afstand: 8km
 • Gemiddelde hartslag: 148 bmp
 • Langste afstand: 21,1km
 • Kortste afstand: 3,75km
 • Aantal PR’s: 1, volgens Garmin 23:34 op de 5km
 • Aantal gelopen wedstrijden: 2, in het Bildt en op Terschelling
 • Aantal medailles: 2
 • Aantal podiumplekken: 1 ๐Ÿ˜‰
 • Aantal gekochte hardloopschoenen: 2 paar
 • Aantal versleten hardloopschoenen: 1 paar
 • Aantal nieuwe kledingstukken: 0, ik heb alles al ๐Ÿ˜›
 • Aantal nieuwe gadgets: 2, Aftershokz oordopjes en een nieuwe Goodr zonnebril
 • Aantal blessures: 0, 1 gevoelige rechterknie af en toe ๐Ÿ˜ฆ
 • Favoriete afstand in 2021: 7km, ik heb weinig lange afstanden gelopen
 • Aantal gevolgde schema’s: 2, een ‘Coronaschema’ en 1 voor de Berenloop op Terschelling
 • Aantal alternatieve sporten: 3, pilates, suppen en ik heb een longboard gekocht waarmee ik af en toe tochtjes heb gemaakt
 • Aantal verschillende plekken waar ik heb gelopen: 6, niet veel verre avonturen in 2021

Geen super spannend hardloopjaar, meer een jaar van comfort ;). Maar wel een jaar waarin ik elke week minstens 3x de veters strikte om een rondje te gaan lopen in de mooie stad waar ik woon. Hoeveel C-chaos er ook is, hardlopen kan altijd en is voor mij een stabiele factor in mijn leven. In 2022 lijk het me leuk om weer een nieuwe doel te stellen en zodra het kan toch vaker mee te doen aan wedstrijden. Dat motiveert, zo kom je op nieuwe plekken en ontmoet je weer nieuwe mensen.

Wat zijn jouw statistieken voor 2021 en heb je hardloopdoelen voor 2022?!

8 gedachtes over “2021 in cijfers

 1. Herkenbaar, weinig wedstrijden, maar hardlopen was wel de heerlijke uitlaatklep in deze vreemde tijd. Qua stats dan: wat minder vaak gelopen (90x), wel gemiddeld wat langer. In totaal 1004 kilometer. Hopelijk op naar mijn eerstvolgende hardloopdoel, de halve marathon van Haren! Blijf schrijven, erg leuk om te lezen. En tot in het voorbijgaan ergens rondom het Paterswoldsemeer ๐Ÿ™‚

  Geliked door 1 persoon

 2. Hoi Froukje,
  Erg leuk om je statistieken te lezen, je maakt behoorlijk wat kilometers per jaar. Zelf ben ik gisteren weer begonnen na een lange tijd mijn motivatie kwijt te zijn geweest. Ik heb gisteren ook mijn eerste blog gepubliceerd. Het ziet er allemaal nog wat simpel uit, maar dat zal iedereen in het begin wel hebben.
  Ik ga je in ieder geval blijven volgen.

  Like

  • Hey Martin, dankje! Wat goed dat je het lopen weer hebt opgepakt, en een blog is een mooie stok achter de deur ๐Ÿ˜‰. Niet al te hard van stapel gaan hรจ. Loopze!! Ps. Je blog kan je bij het kopje thema’s aanpassen en anders indelen ๐Ÿ˜Š gewoon een beetje proberen.

   Like

 3. Hoi, dank je voor je tip, ga ik zeker proberen.
  Ik heb nog wel een vraag voor je, als ik op mijn naam klik die boven mijn reactie staat (hardlopenmartin) krijg ik een melding dat mijn site niet meer bestaat. Ik heb mijn site wel gepubliceerd en kan deze ook gewoon bekijken vanaf mijn beginscherm.
  Weet jij misschien waar dit aan zal kunnen liggen en heb jij mijn site wel kunnen bekijken?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s