Joepie GEEN hardloopwedstrijden!

Al maanden zijn er door de Corones geen (grote) hardloopwedstrijden. PR’s worden dus niet officieel geburnd, maar geen wedstrijden kunnen lopen heeft zeker niet alleen maar nadelen…

Een beetje positiviteit in deze tijd is nooit weg, dus daarom heb ik een aantal voordelen bedacht van het niet kunnen lopen van hardloopwedstrijden!

Doei Dixi’s
Het is een geschenk uit de hemel dat we niet meer en masse in een veel te lange rij voor de Dixi’s hoeven te wachten, waar het telkens maar weer een verrassing is wat je aantreft. Dan heb ik het over de situatie in de pot, maar ook over praktische zaken als: is er wc-papier of waar kan ik mijn handen wassen? Verder vind ik het altijd een hele strategische uitdaging om goed in te schatten hoe laat ik in de rij moet gaan staan om op tijd in het startvak te verschijnen. De ene keer ben je te vroeg en moet je op het allerlaatste moment nóg een keer plassen en de andere keer loop je te stressen omdat jouw rij maar niet opschiet en je in het startvak wordt verwacht. Toch weer de verkeerde gekozen. Ja, de Dixi’s kan ik missen als kiespijn.

Zen
Met name bij de grotere hardloopwedstrijden is het toch altijd wel errug druk. Dat begint al op de parkeerplaats of in het OV. Dan in een overvolle sporthal in de rij om het startnummer op te halen. Weer in de rij om je tas af te geven. Bij de start hutje mutje in het vak, en er zijn altijd mensen die zich er op het laatste moment nog tussen proppen. De eerste 100 meters kom je vaak sowieso niet vooruit, omdat het veel te druk is op het parcours. Een medeloper die de hele race in jouw luwte blijft hangen en 3x tegen je enkels trapt. Gebeuk bij de drinkpost. Ellebogenwerk bij de finish. Krappe douches in de kleedkamer, waar je geen ruimte hebt voor je spullen en je sokken niet aankrijgt door de damp die er hangt. Pf, thuis heb ik tenminste alle 30m2 voor mezelf.

Geld
Geen wedstrijden scheelt natuurlijk ook inschrijfgeld. Nu kost meedoen aan de kleinere wedstrijden vaak maar een paar euro, maar een evenement als de 4mijl van Groningen is al rond de 25 euro. Voor een halfuurtje rennen? Nou goed, nu er geen wedstrijden zijn kan je jezelf dat geld besparen of uitgeven aan bijvoorbeeld…. leuke hardloopspullen!!! Een mooi nieuw shirt of een fijn paar schoenen werken tenslotte ook heel motiverend (guess what I did).

No pressure
De druk om in topvorm te moeten zijn en te presteren, is er even af. Geen obsessie met tijden, snelheden en afstanden. En dat is heel fijn, want zo kom je terug bij de kern: lopen om het lopen, gewoon op gevoel. Dat is al mooi genoeg van zichzelf. Punt.

Nieuwe dingen bedenken
Nu er geen wedstrijden zijn, valt voor veel mensen hun doel weg. Maar, zo ontstaat er ook ruimte om zelf nieuwe dingen te bedenken die jou laten lopen. Ontdek nieuwe plekken om te gaan rennen, verzin een challenge, doe iets voor een goed doel, loop een marathon op je balkon (ok, dit lijkt mij echt dodelijk saai), zet je eigen digitale evenement op of wat dan ook! Zo heb ik zelf aan het begin van de Coronacrisis een run streak gedaan, waarin ik bijna 3 weken achter elkaar elke dag ging hardlopen. Dat had ik anders nooit gedaan!

Geen hardloopwedstrijden, helemaal fijn dus. Welke voordelen zie jij ervan in?!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s