Polygamie

Trouwen met twee of meer personen is niet toegestaan in Nederland. Toch zie ik de voordelen er wel van in. Misschien heb je dan ook opgemerkt dat ik mijn hart deze zomer heb verpand aan twee liefdes: hardlopen en suppen. Waarom pleit ik voor polygamie?

Door Corona is de wereld in een soort stand-by modus komen te staan. Plannen zijn op de lange baan geschoven of gewoon doorgekrast. Maar: I need my thrills! Dus besloot ik in het voorjaar om een supboard aan te schaffen. Zodat ik – dan maar Remy – op het water op avontuur kon gaan.

Zo’n second love is dan ook goed om weer wat nieuwe spanning in je liefdesleven te brengen, als dat een beetje is ingedut. Je moet elkaar leren kennen en ontdekken. Aandacht, afspraakjes, avontuurtjes… Bovendien leer je zo weer nieuwe dingen over jezelf en over de ander. Ik denk dat dat je ook gelukkiger maakt.

Die nieuwe skills komen natuurlijk ook ten goede aan je oude liefde. Door al dat suppen train ik weer hele andere spieren, zoals die van mijn armen en core. Daardoor verbetert mijn houding tijdens het hardlopen. En door de topconditie die ik meeneem van het hardlopen, houd ik het langer vol op m’n supboard ;).

Polygamie is ook gunstig, omdat je ermee op twee (of meer) paarden wedt. Mocht het noodlot toeslaan en ik krijg bijvoorbeeld een blessure waardoor ik niet meer kan hardlopen, dan kan ik het water op gaan met de sup. Tenzij m’n been natuurlijk in het gips zit. Maar dan kan er altijd nog een puud omheen.

Ten slotte gaat het ook om een stukje waardering. Mijn beide liefdes zijn verschillend (hoewel er natuurlijk ook overeenkomsten zijn), maar die eigenheid stel ik juist op prijs. De ene keer heb ik zin om een rondje te gaan rennen, de andere keer wil ik met de sup op ontdekking gaan of te chillen. Polygaam als ik ben, kan ik dat gewoon doen.

Ben jij polygaam in de sport of houd je het lekker bij één liefde?

Foto: supp’n in de Biesbosch. Sowieso een keer gaan doen, hoe mooi is het daar?!

Een gedachte over “Polygamie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s