Run streak en Corona

Voor het eerst in mijn hardloopcarrière doe ik een run streak, oftewel: elke dag hardlopen! We zitten immers thuis, dus een beetje verplichte beweging in de frisse buitenlucht kan geen kwaad. Toch?

Ik ben pas een week bezig met de streak en ik merk al voordelen. Ten eerste geeft hardlopen structuur aan mijn thuiswerkdag. Met het huishouden tussendoor, werkopdrachten, binnenkomende mails, berichtjes via What’sapp, Skype en Facetime tegelijkertijd kan het allemaal nogal messy worden. En dan helpt hardlopen op een vaste tijd me echt!

Verder voelt het zo goed voor lichaam en geest om de dag te beginnen met een activiteit in de buitenlucht. Ik ben in beweging, krijg vitamine D binnen, ervaar de beginnende lente om me heen, werk al hard aan mijn stappen en dat geeft ook een boost om de rest van de dag actief te zijn. Bijvoorbeeld binnen met wat yoga-oefeningen of een wandeling buitenshuis.

De hardloopverplichting laat bovendien geen ruimte voor discussie met mezelf: zal ik wel of niet gaan hardlopen vandaag, zal ik dan nu gaan of straks, zal het ik toch maar bij een rondje fietsen houden, blijf ik hangen op de bank? Nee, geen getwijfel. Dit is misschien nog wel makkelijker dan 3 of 4 keer per week hardlopen.

Dan een paar nadelen. Ik houd over het algemeen niet zo van verplichtingen en dit is er toch weer eentje…. Net als iedereen heb ik ook weleens geen zin. Verder heb je minder tijd voor herstel, dus doe ik alleen makkelijke rondjes. Ik merk daarnaast dat mijn hamstrings volgens mij echt 5cm korter zijn geworden, zo stijf! Ten slotte brengt deze grap ook wel een hoop wasgoed met zich mee…

Ga ik dan nog wel door? Ja, in elk geval ga ik elke thuiswerkdag de komende periode beginnen met een rondje lopen. In het weekend zie ik dan wel weer. Ik ben mega blij dat we tot nu toe nog buiten mogen hardlopen!

Nog wel een aantal tips voor lopen in Corona-tijd:

 • Ga er bij voorkeur in je eentje op uit;
 • Als je toch met z’n tweeën of een groepje gaat: loop achter elkaar. Zo kunnen andere lopers/fietsers veilig passeren;
 • Loop op een rustige plek met brede paden (vermijd drukke plantsoenen en recreatieplekken);
 • Ga ’s ochtends vroeg wanneer er niet veel mensen zijn. Ik ga zelf rond 07:00/07:30;
 • Haal geen gekkigheid uit. Intensieve trainingen hebben hun weerslag op je immuunsysteem en je wilt nu ook niet op de spoed belanden met een gebroken been omdat je over een boomstronk wilde springen;
 • Spuug niet en sproei geen snot uit je neus (dit deed een hardloper voor mij vanochtend, jakkie);
 • Misschien kan je onderweg nog wat zwerfafval oprapen;
 • Wees dankbaar en respecteer de regels!

Run safely everybody!

Een gedachte over “Run streak en Corona

 1. Haha jaah ik ben hier al 2 weken mee bezig, elke ochtend een halfuurtje. Omdat ik niet meer naar mijn werk fiets (ik werk immers ook vanuit huis) merk ik ook dat mijn tijden veel beter worden, echt nodig om in beweging te blijven dus! Goed bezig! 👍

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s