Verplichte rust

Wat is een hardloper die niet kan hardlopen? Verplichte rust is ronduit vervelend. Het maakt mij ontzettend rusteloos. Maar is het echt alleen maar slecht?

Op Tweede Kerstdag loop ik vol overgave mijn huis te stofzuigen. Als ik opsta, voelt mijn rug allesbehalve soepel. In de avond wordt het steeds erger, totdat ik me zo stijf voel als een stoeptegel. En nu zit ik al 4 dagen op het pauzebankje. Ouderdom is a bitch.

Sommige mensen krijgen blessures van het hardlopen. Ik ben gezegend dat ik ze al jaren niet heb gehad. Ik ben altijd wel ergens voor in training, gedoseerd en niet te overmoedig. Voor mij geen reden om halt te houden. En nu dit.

Dit is frustrerend. Ik heb vakantie, het is koud en de zon schijnt. Wat wil een hardloper dan liever doen dan lopen? Helemaal niks. Begin januari staat er een trail van 24km op het programma. Dit was het perfecte moment geweest om mijn trainingen op te schroeven. Peinzen, piekeren… Hoe ga ik dit nu doen? Ik voel me zowaar schuldig.

Inmiddels is de pijn in mijn rug een beetje afgenomen en ben ik weer enigszins buigbaar. Morgen doe ik mee aan een Oudejaarsloop. Het wordt een onderzoek naar de relatie tussen rust en progressie. De resultaten mag je de komende dagen hier terug verwachten. Maar n = 1, dus doe mij vooral niet na. Ga luieren met de kerst. Of neem gewoon een schoonmaker.

4 gedachtes over “Verplichte rust

  1. Het gebeurt altijd tijdens zoiets stoms als stofzuigen😜 Maar vandaag mooi rustig aan doen en probeer gewoon beetje te genieten. En misschien kan je de afstand van de trail nog veranderen? Dan loop je m evengoed. Denk om jezelf hoor. Niets moet.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s