29 redenen waarom hardlopen geweldig is

Dit weekend ben ik 29 jaar geworden! Daarom leek het me leuk een blog te schrijven met 29 redenen waarom hardlopen geweldig is.

 1. Buiten zijn: hardlopen geeft mij een reden om lekker naar buiten te gaan. In de sportschool zul je mij niet vinden ;). Ik ga liever de natuur in! Elk seizoen heeft zoveel moois en er is altijd iets prachtigs te ontdekken aan de wereld.
 2. Muziek: ik houd ervan om hard te lopen met een muziekje op. Het kan zoveel (positieve) invloed hebben op je stemming en je run!
 3. Energie: natuurlijk kost het energie om je in te spannen, maar hardlopen geeft me elke keer ook weer zoveel energie. Juist op die momenten dat ik moe ben en eigenlijk geen zin heb om te gaan lopen. Ik kom altijd frisser thuis dan dat ik wegging.
 4. Onoverwinnelijk: wanneer je loopt alsof je vliegt.. wanneer je iets bereik waarvan je nooit had gedacht het te kunnen bereiken. Door hardlopen voel ik me onoverwinnelijk!
 5. Fit voelen: hardlopen zorgt ervoor dat ik me fit en gezond voel, dat m’n tong niet op mijn knieën ligt als ik een sprintje moet trekken of 4 verdiepingen omhoog moet met de trap.
 6. Tevreden zijn over je uiterlijk: natuurlijk kunnen er altijd dingen beter, maar hardlopen zorgt ervoor dat ik lekker in mijn vel zit en tevreden ben over hoe ik eruit zie.
 7. Kleding: een mooie hardloopoutfit is het halve werk ;).
 8. Lekker (veel) eten: wie veel loopt, moet veel eten. En ik houd van eten! Geen straf.
 9. Zelfvertrouwen: hardlopen heeft een positieve boost aan m’n zelfvertrouwen.
 10. Doorzettingsvermogen: niet de handdoek in de ring gooien als het even tegenzit. Als je iets wilt bereiken, moet je doorzetten!
 11. Nieuwe mensen leren kennen: bij wedstrijden raak ik altijd aan de praat met andere hardlopers en ook via sociale media heb je contact met andere renners. Ik vind het super leuk om met andere mensen te kletsen en ervaringen uit te wisselen.
 12. Goed zorgen voor jezelf en je lichaam: hardlopen maakt je bewust van je lichaam en dat je er kostbaar mee om moet gaan. Goed voor zorgen dus.
 13. Altijd een gespreksonderwerp: bij het koffieapparaat, op een feestje, een date… ik heb altijd wat te lullen!
 14. Lopen schept een band: als je dan ontdekt dat degene met wie je aan het lullen bent ook een loper is, heb je gelijk een band.
 15. Meedoen aan wedstrijden: zoveel positieve spanning en hardloopgekkies samen, zorgt bij mij voor ene hele hoop enthousiasme en verwondering.
 16. Nieuwe dingen leren: om vooruit te gaan, moet je soms nieuwe dingen doen en jezelf blootstellen aan andere prikkels. In die uitdaging heb ik lol. Op een andere manier trainen, research doen etc.
 17. Structuur: hardlopen brengt structuur in mijn leven en dat is verrekte handig. Dinsdag, vrijdag en zondag zijn sowieso mijn hardloopdagen en de momenten waarop ik andere afspraken zoveel mogelijk mijd. Het geeft me ook een reden om van de bank te komen.
 18. Pannenkoeken: pannenkoeken zijn nu eenmaal geweldig voer voor een hardloper. Ik schreef eerder al een ode aan de pannenkoek.
 19. Nieuwe recepten proberen: je kunt veel informatie vinden over gebalanceerde voeding voor duursporters. Zo kom je ook veel recepten tegen en het is leuk die uit te proberen.
 20. Positieve reacties: het is toch altijd leuk als je een compliment van iemand krijgt voor je prestaties!
 21. Na een duurloop languit op de bank ploffen: na inspanning volgt ontspanning met een heel voldaan gevoel.
 22. Trainingsstatus productief: mijn Garmin houdt de progressie van mijn trainingen bij en vindt daar wat van. Het maakt mij heel blij als Garmin vindt dat ik productief ben. Vooruitgang!
 23. Aanmoedigingen van vrienden en familie: het is zó tof als iemand speciaal voor jou naar een wedstrijd komt om je aan te moedigen ♥.
 24. Positieve moed: hardlopen doet allerlei gekkigheden met je brein. Je maakt endorfine aan, voelt je gelukkig en blij en krijgt daardoor positieve moed: zin in het leven en in de wereld!
 25. Creatief: soms bereik je met hardlopen zo’n staat dat het in je hoofd begint te stromen, dat er allerlei nieuwe ideeën en oplossingen in je opkomen. Als ik loop, kan ik bijvoorbeeld stress van m’n werk een beetje opzij zetten of verzin ik een nieuw onderwerp voor een blog ;).
 26. Avontuur: hardlopen brengt me op allerlei plekken, waar ik anders nooit zou komen! Al trainend heb ik de hele stad Groningen uitgespeeld, de slofjes gingen mee naar Nieuw-Zeeland en wedstrijden heb ik gelopen van Amsterdam tot Ameland. Zou ik ook nog eens in het buitenland een wedstrijd gaan lopen?
 27. Uitdaging: hardlopen prikkelt me om mijn grenzen te verleggen. Toen ik ermee begon, had ik nooit gedacht dat ik ooit een marathon zou lopen. Kijk wat er is gebeurd…
 28. Reacties van volgers: het is zo leuk dat mensen deze verhaaltjes lezen, een reactie achterlaten of me in real live erop aanspreken en vertellen dat ze het leuk vinden om te lezen. Keeps me going! 🙂
 29. Dankbaar: hardlopen maakt me gelukkig en gezond en ik ben zo dankbaar dat ik dit kan doen.

Wie dit allemaal heeft gelezen, verdient een medaille!

Wat zijn voor jou redenen om te gaan hardlopen?

Een gedachte over “29 redenen waarom hardlopen geweldig is

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s