Teleurstelling. Of niet?

Teleurstelling. Het gevoel wanneer je verwachting of hoop niet uitkomt. Het gebeurt mij ook weleens. Zo had ik verwacht hier een te gek wedstrijdverslag van de halve marathon te kunnen schrijven. Het ging anders. Hoe dan?

De halve marathon waarvoor ik al zo’n 3 maanden aan het trainen was, werd een dag van tevoren afgeblazen door de warmte en omgezet in 10km. Super klote. Ik had dit doel en heb er hard voor gewerkt. En nu het allemaal tot een hoogtepunt moest komen, kwam dat er niet.

Wat doe je als je verwachtingen niet uitkomen? Eerst maar even flink balen. En toen bedacht ik me dit.

Het is niet zo belangrijk

Een teleurstelling is minder teleurstellend, als je beseft dat je doel toch niet zo belangrijk was. Wat is nu het belang van die ene wedstrijd als je je realiseert dat je de afgelopen 3 maanden super genoten hebt van het trainingsproces? Ik ben fit, blij, heb mijn conditie verbeterd, waardevolle loopmomenten gehad. Of ik nu die halve marathon loop of niet: het maakt niet zoveel uit.

img-20190825-wa0004.jpg
Onderweg tijdens de 10km

Creativiteit

Teleurstellingen stimuleren de creativiteit. Je verandert je doel of zoekt een nieuwe manier om je doel te bereiken. Er zijn namelijk meer kansen en momenten om te shinen.

Ik weet zeker dat een heleboel hardlopers gelijk op de loopkalender hebben gekeken naar een andere halve marathon binnenkort. Of misschien hun zinnen hebben gezet op een zo goed mogelijke 10km-wedstrijd. Hoe dan ook: een teleurstelling maakt creatief en je verzint een andere manier om je doel te halen.

The best is yet to come

Wie zegt dat het uiteindelijk niet allemaal veel beter uitpakt dan je hoopte? Misschien komt er iets op je pad, wat nog veel mooier is dan je ooit had kunnen verwachten. Als dat zo kan zijn, horen teleurstellingen er ook gewoon bij. Het is ervaring, die je nieuwe inzichten geeft die je verder brengen. Het beste moet nog komen.

IMG-20190825-WA0013
Eindsprint naar de finish

Leuke foto’s van de Bommen Berendloop gemaakt door mijn support Mirte. De wedstrijd – 10km en een beetje – liep ik uiteindelijk in 53:25 met een temperatuur van 31 graden. Verstandig besluit van de organisatie om de halve marathon af te lassen. Voor mij had het geen meter verder moeten zijn ;).

Een gedachte over “Teleurstelling. Of niet?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s