Run dip run

Geen PR’s maar HR’s werden deze week verpulverd: hitterecords. Echter, je hebt een doel, een plan en een schema. Hoe blijf je toch lopen in de warmte? Ik ging voor m’n eerste RUN DIP RUN! Waaat?

Een run dip run is eigenlijk heel makkelijk. Je loopt hard naar de eerste de beste plas of een meertje of kanaal of de zee in de buurt. De sloot kan ook als je van blauwe drek houdt. Daar aangekomen trek je je schoenen uit en je shirt over je hoofd. En dan ren je als een dwaas het water in. Na een paar minuten ga je er weer uit en ga je hardlopend terug naar huis.

Waarom zou je dit doen? Ten eerste is het op een hete zomerdag echt heerlijk verfrissend. Maar ik voelde ook magie toen ik het deed. ’s Ochtends vroeg, opkomende zon, kwetterende vogeltjes, spiegelglad water, gekkigheid uithalen in een wereld zo goed als verlaten en alleen. Als je zo je dag begint, is het onmogelijk om die nog stuk te krijgen.

En als je nu een echte bikkel bent, spring je ook ’s winters de plas in. Volgens mij is dat super gezond voor je lichaam en heel meditatief voor de geest. Nu alleen nog even moed verzamelen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s