Lekker kapotgaan op de Ladiesrun

Zondag 9 juni, eerste Pinksterdag. Dat betekent: Ladiesrun in Grunn! Samen met Marjolein was dit in 2013 mijn eerste echte hardloopwedstrijd. En de rest is geschiedenis. Vandaag gingen we lekker broez’n met z’n tweeën op de 5 kilometer!

Nu ja, ik had eigenlijk geen hoge verwachtingen. De tijd van de maand, hooikoorts, felle zon. En helemaal op het niveau van voor m’n tripje in Zuidoost-Azië zit ik nog niet. Maar, Marjolein is een goede loper en we gingen het klusje vandaag samen klaren!

De start van de Ladiesrun was op de Vismarkt. Dat is ongeveer 10 minuten lopen van mijn huis. Ideaal! Lekker rustig thuis klaarmaken en dan onbezorgd naar de start wandelen. Daar deden Marjolein en ik nog even een woeste warming-up alvorens we ons in het startvak propten tussen honderden andere rozegeklede hardlopende dames.

Om exact half twee ging het startschot. Man oh man, wat een drukte! De eerste paar honderd meter kwamen we amper vooruit. We schoten over de stoep en opeens liepen we veel te snel! Ik zei tegen Marjolein dat we dit niet gingen volhouden, het was ook nog eens super zonnig en warm. Na een kilometer hadden we gelukkig een vrij constant tempo van ongeveer 12 km/uur te pakken.

IMG-20190609-WA0020.jpg
Ja ja, wij nemen hardlopen erg serieus.

Vervolgens gingen we het Noorderplantsoen in en dat was een fijn stukje lopen, beschut onder de bomen. We wisten steeds dames in te halen en kwamen zo meer voorop te lopen.

Terug de binnenstad in voor de laatste 2 kilometer. Zigzaggend door de straten van Grunn liepen we over klinkers en keien. Langs de Lage der Aa en over de Singel. Ik rende inmiddels voorop en probeerde het tempo erin te houden, maar dat werd steeds zwaarder. Ik liep tegen m’n omslagpunt aan en het was WARM! We zwakten een klein beetje af.

Gelukkig is 5 kilometer een hele overzichtelijke afstand. De bocht om bij der Aa-kerk en toen konden we de finish ruiken. In één rechte lijn eropaf! Nog even in het rood lopen met de eindsprint en toen gefinisht in 25:09! Bijna kotsen, maar godzijdank had ik een flesje water. Na een paar minuutjes voelde ik me weer beter en sloten we de middag af met bier en bitterballen in het café. Laat dit maar een nieuwe traditie worden!

IMG-20190609-WA0005.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s