Rozen zijn rood, mijn nieuwe hardloopschoenen zijn blauw…

Nieuwe hardloopschoenen kopen is eigenlijk een soort van Tinderen. Je keurt verschillende merken en stijlen totdat je een match hebt. Maar voor een like is wel iets meer nodig dan alleen een aantrekkelijk plaatje. En wat als je meerdere matches vindt?

OK, stiekem wist ik gelijk al wie ik een like zou geven. Sinds jaar en dag loop ik op Saucony’s, we hebben samen zoveel meegemaakt en bekvechten doen we nooit.  Ik ben een trouwe hond en gewoon niet het type dat overspel pleegt.

Maar een beetje marktverkenning is nooit verkeerd. Een potje hardlooptinder. Verkoper Ben trekt verschillende dozen uit het magazijn. Adidas, Brooks, Saucony en New Balance. Die eerste twee swipe ik direct naar links. En tot mijn schrik moet ik na een ronde op de baan erkennen dat er geen toekomst is voor mij en de nieuwe versie van de Saucony Triumph Iso.

Ik blijk verdorie een match te hebben met de New Balance. Ze zijn mooi (ja, op Tinder gaat het nu eenmaal ook om de buitenkant), sluiten goed aan en bieden de demping die ik zoek. Vele gelukkige kilometers liggen er voor ons in het verschiet. Maar ik ga niet over één nacht ijs en ben van plan om Tinder uit te spelen: “Ben, heb je ook Saucony Ride’s liggen?”

Van dit type heb ik er eerder twee paar versleten. De Saucony Progrid Ride 5 en 7. Wie weet krijgen we een nieuwe kans. Ben gaat op zoek en komt terug met een babyblauw stel dat zojuist is binnengekomen in mijn maat. Dit is inmiddels versie 11. En verrek, wat zijn ze fijn en zacht!

Wat moet het nu worden? We gaan de drukverdeling testen. Op zo’n eerste date kan iedereen zich beter voordoen dan ‘ie eigenlijk is. Maar het plan is niet om een vluchtige one night stand met deze schoenen te hebben. Ik wil kilometers maken. En daar valt de New Balance door de mand.

Hand in hand lopen de Saucony Ride ISO en ik de winkel uit. Ik vertrouw erop dat we een waanzinnige toekomst tegemoet gaan.

IMG_20190505_110130734_BURST000_COVER_TOP.jpg

2 gedachtes over “Rozen zijn rood, mijn nieuwe hardloopschoenen zijn blauw…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s