Hoe blijf je een blije hardloper?

Hardlopen vind ik al bijna 7 jaar één van de mooiste dingen die er is. Rennen geeft mij vrijheid en het gevoel dat ik leef. Ik kan er uren over lullen en het zendelingenwerk op deze blog verricht ik met plezier. Wat zijn mijn tips om een blije hardloper te blijven?

Tuurlijk gaat hardlopen niet altijd van een leien dakje. Er zijn ook tegenslagen, zoals doelen die je niet behaalt of blessures. Maar hoe zorg je ervoor dat je je niet laat kisten en een blije loper blijft?

Wees dankbaar

Natuurlijk is het lekker om voor een doel te trainen, te merken dat je beter wordt en een prestatie kunt leveren. Maar werk niet alleen voor de overwinning. Wees vooral een dankbare loper. Dankbaar dat je überhaupt kunt rennen en dat je lichaam in staat is dit keer op keer te doen.

Ga af en toe naaktlopen

Ik schreef eerder al een blog over de zin van naaktlopen: lopen zonder sporthorloge met veroordelende cijfers of muziek die je brein opfokt. Geniet van de wereld om je heen, de zon in je gezicht, de wind op je huid, fluitende vogels in je oren. De vrijheid die hardlopen geeft. Dat je buiten mag zijn in plaats van in een naar zweet stinkende gym.

Eet

Eten. Mijn favoriete onderwerp. Wie veel sport, moet veel eten. Dat staat buiten kijf. Lekkere pastaatjes, baksels, bitterballen, choco. Tuurlijk af en toe ook wel gezond, zoals bakjes havermout en banaantjes en broc. Ik ben een alleseter en ik geniet ervan, want het kan! Nomnomnom…

Luister naar je lichaam

Om een happy runner te blijven, is het van belang om naar je lichaam te luisteren. Doe een stapje terug als het moet. Het heeft geen zin om je meer op de hals te halen dan je aankunt op een bepaald moment. Dat leidt alleen maar tot blessures en teleurstellingen en die maken je dus bepaald geen blije hardloper.

Ik ga hiermee zelf trouwens ook nog weleens de mist in. Lees en leer.

Zoek gelijkgestemden

Oh oh oh, wat is het toch leuk om je passie te delen met andere hardloopgekkies! Verveel je niet-hardlopende vrienden niet langer met eindeloze praatjes, maar deel ervaringen, tips en motivatie met gelijkgestemden. Als je die niet in je buurt hebt, dan is er online nog een hele hardloopwereld om te ontdekken! 🙂

Blijf jezelf uitdagen

De laatste tip om een blije hardloper te blijven: blijf jezelf uitdagen! Magie gebeurt buiten je comfort zone ;). Probeer dan ook regelmatig nieuwe dingen. Dat kunnen andere routes zijn, andere ondergronden, nieuwe soorten trainingen. Maar misschien moet je af en toe ook weleens een andere sport proberen!

Blijf jezelf uitdagen en merk dat je in staat bent iets te volbrengen, waarvan je van tevoren had gedacht dat je het niet kon.

Ten slotte nog een video van de meest BLIJE hardloper ter wereld:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s