Ik ga als een raket

Guys, ik ga als een raket de laatste weken. Ik train met het halve marathonschema van Sportrusten. De afstanden zijn korter en ik moet het tempo flink opschroeven om de beoogde hartslag te halen. PR’s sneuvelen om het hutje. Er zit alleen één kink in de kabel…

Ik dacht: ik ga mooi meedoen aan de halve marathon van Haren. Is weer es wat anders dan dat geploeter in het zand en je hoeft er niet met een boot naartoe. Het leek me ook een goede gelegenheid om mijn tijd op de halve te verbeteren. Doel: finishen tussen de 1:50 en 1:55.

Hup, aan de slag dus. Halve marathonhartslag berekend. Schemaatje erbij. Schemaatje versierd met handlettertechnieken die ik nog niet helemaal beheers, maar het geheel aantrekkelijker moeten maken. En toen restte er nog maar één ding: rennen!

IMG_20190126_113159297.jpg

Mijn halve marathonhartslag heb ik berekend op ongeveer 158. Ik moet behoorlijk aan de bak om hier aan het einde van mijn training gemiddeld op uit te komen. Bij aanvang is mijn hartslag een stuk lager en dat betekent pittig trainen in de tweede helft.

Maar hard work pays off. Ik loop zo tegen de 12 km/u en verbrijzelde onlangs mijn snelste tijd op de 5km. Die liep ik in 23:48, dus met een tempo van 12,6 km/u. LEKKERTJES! Ik zie een boel potentie. Al zeg ik het zelf.

IMG_20190203_121454784.jpg

Hardlopen is ook gewoon een sport waarin je nog beter kan worden naarmate je ouder wordt. Als je desperate bent, kan ik je altijd nog aanraden hiermee te beginnen.

Maar nu komt het slechte nieuws: de halve marathon van Haren is vol. En ik ben zo dom geweest om te wachten met inschrijven, waardoor ik nu dus geen startbewijs heb :(. Dat is toch sneu? En dom. en sneu.

Dusja. Nu zit er niks anders op dan misschien een startbewijs overkopen van Mark, Pietje of Cindy. Of dromen van een andere moment waarop ik als een raket door het deelnemersveld naar de finish schiet. In de tussentijd probeer ik mede renners maar omver te blazen tijdens mijn trainingen.

De vraag van vandaag: iemand nog een startbewijs over voor Haren of een goede tip voor een alternatieve race? Ik dacht zelf aan de 10 mijl tijdens het Rondje Goutum op 3 maart :).

7 gedachtes over “Ik ga als een raket

  1. Oh nééééé! Da’s echt zonde!! Maar meestal komen op de FB event pagina enkele dagen voor een wedstrijd nog startbewijzen vrij van mensen die afvallen door blessures. Misschien afwachten en daarop gokken? Véél succes ermee in elk geval! X

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s