Wat hardlopen je kan brengen

Leuk hoor, al dat fanatieke gehardloop. Snelle tijden, lange afstanden, onbeperkt pasta eten en een fitte body. Maar wat kan hardlopen je nou écht brengen?

Ik denk dat veel mensen beginnen met hardlopen, omdat ze willen afvallen of iets veranderen aan hun lichaam. Ja, hardlopen kan fysiek veel voordelen opleveren. Nog mooier is wat er in je hoofd kan gebeuren als je hardloopt.

Wie regelmatig traint – in weer en wind – leert doorzetten. Het vraagt toewijding en focus en maakt je vastberaden een doel te bereiken. Tegelijkertijd doe je een beroep op je veerkracht. Soms krijg je een tegenslag en zal je moeten aanpassen.

Daarmee gaat hardlopen niet alleen om doorzetten en discipline. Of het vermogen om door de pijn te kunnen bijten. Het gaat ook om compassie. Niet balen, maar met liefde naar je lichaam luisteren. Positief blijven en vertrouwen houden. Elastisch zijn, je plan bijstellen en gewoon opnieuw durven beginnen.

En dat is zo mooi. Dat je je niet laat stoppen, maar je kan voorstellen dat je iets kunt bereiken. Volgens mij heb ik dat eerder gezegd. Hardlopen gaat niet alleen over hardlopen. Deze blog ook niet. Het gaat erover dat je iets durft te beginnen. Dat je gelooft dat je iets wél kan, in plaats van dat je het uitstelt. Of afblaast.

Het maakt me niet uit of dat nou over hardlopen gaat of baantjes zwemmen of gewichten tillen. Dolfijnenknuffels verzamelen, fotolijstjes versieren of eiermutsjes breien. LEEF! Ga gewoon iets doen, waarin jij gelooft dat je het kan. En misschien lukt het je zelfs om anderen ook te bewegen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s