De naaktloper

Ik heb lekker een weekje naaktgelopen! Hoe verfrissend is dat? Het heeft mij in elk geval weer nieuwe inzichten gebracht. Lees snel verder.

Nee, ik ben natuurlijk niet in de blote kont de deur uitgestapt. Dat lijkt me ten eerste uitermate oncomfortabel (vooral met deze temperaturen) en ik geloof ook niet dat dat legaal is. Ik bedoel dat ik alle meetapparatuur thuis heb gelaten.

Nou, dat voelde werkelijk bevrijdend. Even geen oordeel over tempo of hartslag. Wel of geen geslaagde training. Frustratie bij het kwijtraken van de gps. Gewoon rennen zoals het bedoeld is.

Ik heb een soort standaardrondje in het Noorderplantsoen. En daarin zitten geen heuvels. Krijg je gekke stats van. Maar nu dacht ik: mien jong, ik klim overal op en dan raus ik eraf! En weer opnieuw. En opnieuw. Er zijn een heleboel heuvels in het plantsoen, die ik in tien jaar nog niet had beklommen. Raar toch?

Op pad gaan zonder sporthorloge geeft een heel andere hardloopsensatie. Het maakt je bewuster van je omgeving. Ik ervaar meer met minder. Ik voel mijn lichaam, de ondergrond en ben meer in het moment in plaats van in gedachten. Het horloge bepaalt de training niet, maar lichaam en geest.

Het brengt me terug naar waar hardlopen voor mij in de kern om gaat: buitenspelen, op zoek naar avontuur! Zonder goed of slecht. Superfijn na een intensieve trainingsperiode. En het leidt me naar een nieuwe doel, namelijk een trailrun eind december. Offroad, de natuur in, door de blubs (en wie weet zelfs sneeuw?) de vrijheid tegemoet. Niet voor een prestatie maar voor de beleving.

Ik heb er zin in! En ik heb er vertrouwen in dat er daarna wel weer iets nieuws op m’n pad komt.

Volgende keer meer over de loop die ik ga doen en hoe ik me daarop voorbereid.

Een gedachte over “De naaktloper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s