Een marathon is zoveel meer…

Overmorgen sta ik aan de start van mijn eerste marathon. Ik kan amper geloven dat ik dit ga doen. Als ik me voorstel dat ik over die finish kom, springen de tranen me al in de ogen (ja, ik ben emo). Een marathon lopen gaat om zoveel meer dan 4 uur achter elkaar de ene voet voor de andere zetten.

Ik kan me niet herinneren dat ik dit gevoel eerder heb gehad. Niet toen ik mijn eerste huisdier – een cavia – kreeg, niet toen ik als brugpieper voor het eerst naar ‘de grote school’ ging, niet toen ik voor het eerst verliefd werd, niet toen ik mijn diploma haalde en niet toen ik aan mijn eerste grote mensen baan begon.

Dat ik zoiets krankzinnigs ga doen als het lopen van een marathon, met een groot risico dat ik die eindstreep niet eens haal…

Ik vind het zo bijzonder dat er zoveel mensen werken voor iets waarvan ze niet eens zeker weten of het gaat lukken. Al die dappere hardlopers die straks komen opdagen, zijn voor mij bij voorbaat al onoverwinnelijk.

Het zijn de mensen die de afgelopen maanden pro’s zijn geworden tijdmanagement. Die nee hebben leren zeggen (af en toe). Offers hebben gebracht voor dat ene hogere doel. Vol toewijding hebben gewerkt, tegenslagen hebben gehad, optimistisch zijn gebleven, weer zijn opgekrabbeld en hebben doorgezet. Misschien is de weg er naartoe nog wel mooier dan die hele metalen plak aan het eind.

Ik geloof dat hardlopen je kan inspireren om ook doelen te bereiken op andere vlakken in je leven. Je laat zien dat je jezelf kunt aanzetten tot iets wat in eerste instantie buiten je bereik lijkt te liggen. Je maakt een plan, werkt hard, zet door en blijft ook geloven wanneer het niet in één keer lukt.

Als je dit kan met hardlopen, kun je het op elk ander gebied in het leven. Hierin zit magie. Want als je jezelf weet te inspireren, kun je ook een ander in beweging brengen.

Dus, kom maar op met die marathon. Ik ben er klaar voor.

6 gedachtes over “Een marathon is zoveel meer…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s