Nog vier weken tot de marathon

Heus, de zomer is voorbij! De afgelopen week was ik op vakantie en heb ik me vooral even gebogen over het onderdeel ‘rusten’ van Sportrusten. En nu is het opeens nog maar vier weken tot de marathon. Ik herhaal: VIER WEKEN! Ga ik dit echt doen?

Aan de ene kant ben ik zó relaxed. Dat Sportrusten is best relaxed. Aan de andere kant freak ik ‘m, want hoe de pieep weet ik dat ik die marathon kan uitlopen als ik maar tot 14km heb getraind?

Goed, blijven ademen. Ik heb de afgelopen weken een aantal successen mogen vieren, die de mens moed geven. Zo is mijn PR op de 10km gesneuveld. Ik 2014 liep ik 51:13 (hoe kwam ik toen zo fit? Ik stond minimaal vier avonden per week in de kroeg) en daar heb ik nu een halve minuut vanaf gelopen. En ik zweer het, ik ga ‘m binnenkort nog onder de 50 minuten lopen.

Dat wilde ik eigenlijk al doen bij een wedstrijd in Friesland een paar weken geleden. Maar dat ging er een beetje officieus aan toe. Lees: inschrijven in de schuur in iemands achtertuin, de afstand plots veranderen van 10km naar 12km naar uiteindelijk 11,3 waarvan ik 0,3 gratis extra heb gerend doordat de route op de weg niet helemaal duidelijk was te lezen. Met knetterharde tegenwind van zee werd ik niettemin tweede dame. Dit ondanks een pimpelpaarse teen, die ik de avond ervoor gestoten had.

Ach, het gaat goed en de stats liegen er niet om. In vergelijking met een halfjaar geleden ren ik nu zo’n halve minuut per kilometer sneller met dezelfde hartslag. Dat betekent een behoorlijke vooruitgang van mijn conditie. Met dat gekke Sportrusten kun je dus wel degelijk progressie boeken ;). Polar voorspelt zelfs dat ik de marathon ruim onder de vier uur kan lopen. Ja ja, dat geloof ik dan weer niet.

In elk geval heb ik nog vier mooie trainingsweken in het verschiet om hierover te dromen. Twee weekenden ga ik zelfs naar de eilanden, dus heb ik volop de kans om te oefenen met schelpenpaadjes, glooiende weggetjes, duinen en strand. Let’s do this shit!

Wat denk jij van Sportrusten, do or don’t?

IMG_20181001_190029196.jpg
Mijn favo trainingsplek in elk seizoen: Hoornsemeer

 

Een gedachte over “Nog vier weken tot de marathon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s