Dat geeft de hardloper moed

Soms heb je van die trainingen, die je vleugels geven. Dat had ik net even nodig. Terwijl ik me twee weken geleden afvroeg of die marathon geen gekkenwerk was, zit ik nu zo vol goede moed. Ja ja ja, IK HEB ER ZIN IN!

Ten eerste is na een drukke zomer de rust weer een beetje wedergekeerd. Er is ruimte in mijn agenda om me te richten op mijn trainingen en ik ben me er nu ook van bewust dat ik dit zelf moet creëren door gewoon keuzes te maken.

Met dit geruster gevoel stapte ik gister de deur uit voor een run van 12km. In eerste instantie wilde ik 10 doen, maar ik dacht: als het lekker gaat, plak ik er nog 2 aan vast. Favo schoentjes aan, een fijne outfit, ideaal hardloopweer (bewolkt en regenachtig maar niet te koud): niks meer aan doen. Ik had ook een gelletje meegenomen om daar weer eens mee te oefenen.

Geen muziek

Eerste de stad maar uit, op weg naar het Hoornse Meer. Ik had geen muziek op of telefoon mee en kon me daardoor een stuk beter focussen op mijn tempo en ademhaling. Dit is echt iets nieuws wat ik heb geleerd met Sportrusten. En ik waardeer het ook zo erg, dat ik twijfel of ik wel muziek moet opzetten tijdens de marathon.

Ik kon vrij goed een tempo van 6:20 min/km vasthouden. Mijn hartslag liep wel een beetje op, maar bleef netjes rond de 148. Gedurende de komende weken hoop ik het tempo nog iets te kunnen verhogen met dezelfde hartslag. Maar dat zal vast lukken als ik blijf doortrainen.

Het gelletje onderweg ging ook goed. Ik probeerde hem al rennend naar binnen te werken en dat gaat steeds makkelijker. Ook aan de mierzoete smaak raak je gewend.

Flow

Halverwege keerde ik om en naarmate het einde van mijn training naderde, zag ik m’n hartslag zelfs weer dalen. Dan zit je echt in een goede flow. Ik wil hier ook heel graag meer over weten. Momenteel lees ik het boek Sportgek van Edith Rozendaal, super interessant. Eén hoofdstuk gaat over flow en ik zal hier meer over delen op mijn blog.

Bij thuiskomst was ik nogal natgeregend, maar het deerde me niet. Ik voelde me echt een ander hardloopmens. Ik denk door een combinatie van de goede omstandigheden en een geruste mindset. Deze run klopte gewoon helemaal. En dat doet zoveel goeds voor je vertrouwen!

Wedstrijd

Steeds meer visualiseer ik (ja, dit kan ook helpen) dat ik de Berenloop ren en man, ik kan niet wachten… Ik heb zelfs besloten dat ik dit weekend een 10km wedstrijd ga lopen en wie weet kom ik daar onder de 50min grens. In elk geval heel tof om en motiverend om weer een race te doen. Vol goeie vibes stuiter ik dus weer verder.

Zo, dan ga ik nu even pannenkoeken bakken. Ciao!

c Foto: Djurre vd Schaaf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s