Wat ligt er in mijn koelkast?

Ik ben altijd nieuwsgierig naar wat er bij andere mensen in de koelkast ligt. Ongegeneerd inspecteer ik de laden, op jacht naar lekkere dingen die ik zelf nooit koop. Wees gerust, dit doe ik doorgaans alleen bij familie. Maar wat ligt er bij mij op de planken? Is mijn koelkast wel een beetje fitgirl proof?

Ik heb jaren op kamers gewoond en de koelkast moeten delen met huisgenoten. Hoe irritant was het als iemand bijvoorbeeld het hele vriesvakje bezette met een heel brood? (ok, dit deed ik zelf ook wel eens). Een hele koelkast voor jezelf voelt eerst dan wel als een luxe. Het gevoel wanneer je net boodschappen hebt gedaan en de hele koelkast vol lekker eten ligt, omg!

Ok een impressie van de lades op dit moment:

IMG_20180729_144733682_HDR.jpg
Mijn koelkastlades

Ik heb niet zo’n grote koelkast en ook geen vriesvakje of aparte vriezer. Maar zonder dat laatste valt op zich prima te leven, goed voor het milieu ;). Ik moet zeggen dat de onderste (groente)lades nu even leeg zijn, normaal ligt daar bier of wijn maar dat heb ik afgelopen weekend allemaal opgezopen! Heheheh.

IMG_20180729_144802261.jpg
Onderste lade

Op de onderste tree ligt meestal wel een fles bubbeltjeswater. Lekker verfrissend met dit weer, vooral met een citroentje erdoor. Verder ligt er yoghurt, daarvan eet ik elke dag wel een bakje. Eieren heb ik ook altijd wel in huis, natuurlijk voor PANNENKOEKEN of door een recept, maar ik bak of kook ze ook weleens zo. Daarachter nog wat sausjes en smeersels en uuh… die zongedroogde tomaten liggen er geloof ik al heel (te) lang.

IMG_20180729_144855253_HDR.jpg
Middelste lade

Middelste tree, hier heb ik meestal ingrediënten voor m’n avondeten liggen. Er ligt nu nog een restje hartige taart van gisteren. Verder worteltjes om tussendoor op te knagen en fruit (aardbeien!). Zooo lekker. Ik bewaar trouwens al m’n fruit – behalve bananen –  met dit weer maar in de koelkast, anders bederft het zo snel en stomme fruitvliegjes.

IMG_20180729_144919303_HDR.jpg
Bovenste lade

Bovenin liggen de spullen die ik in de ochtend vaak gebruik, zodat ik ze makkelijk kan pakken. I love cheese, dus dat heb ik ALTIJD in huis. Ik ben lui, dus ik koop meestal plakken voor op brood. Geraspte kaas ligt meestal ook wel in mijn koelkast, lekker voor pasta, wraps, quiche etc. Dan nog iets boterigs om op brood te smeren. In het bakje zitten blauwe bessen om door de havermout of yoghurt te doen. En chocola bewaar ik met dit weer ook maar in de koelkast.

IMG_20180729_144931428.jpg
In de deur

Ten slotte de deur, met bovenin een pakje roomboter voor baksels, een bakje met een halve limoen die ik in m’n water doe en een potje pesto. Onderin meestal één of twee pakken melk (magere vind ik het lekkerst om havermout mee te maken). Verder aanmaaklimonade, chilisaus en ketjap en zoals een echte hardloper betaamt drink ik natuurlijk ook bietensap ;). Eerst vond ik het heel vies en dronk ik het weg met appelsap, maar nu vind ik het megalekker. Je gaat er wel rood van plassen, haha!

En nou ben ik benieuwd in wiens koelkast ik de volgende keer op jacht moet gaan als ik langskom. Wat vind ik bij jou thuis?! 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s