Trainingsdagboek: hardlopen in de zon en denken over nieuwe doelen!

Wat een heerlijk weer de afgelopen weken! Het kost me dan ook weinig moeite om na de halve marathon van Sneek te blijven rennen. En zo tijdens het hardlopen in het zonnetje na te denken over nieuwe doelen. Bij deze een dagboekje van mijn trainingsweek.

Stiekem heb ik mijn nieuwe doel de afgelopen weken al aan een paar mensen verklapt. Ik heb hardloopboeken geleend uit de bibliotheek, gesurft op het internet en zelfs al een schema gemaakt. Maar voor ik het de wijde wereld ingooi, wil ik eerst even aankijken hoe het bevalt. In elk geval betekent het nóg iets vaker rennen en veel verschillende soorten trainingen doen.

Dinsdag: lopen in de avondzon

Dinsdag heb ik de hele dag binnen gez(w)eten op kantoor. Puf. Als ik thuiskom, heb ik megaveel zin om buiten in het avondzonnetje een rondje te gaan rennen. Ik besluit mijn meetapparatuur thuis te laten en gewoon te genieten van een loopje op gevoel.

Het Stadspark in Groningen is prachtig in de zomer. Het gras is groener dan groen en overal zie je gekleurde bloemen. Ik stop regelmatig om fotootjes te maken. En bij thuiskomst aardbeitjes eten, nomnomnom.

wp-1530964189755..jpg

Vrijdag: tempoloop

Vrijdag hoef ik niet te werken en ’s ochtends loop ik dan het liefst in m’n pyjamabroek door het huis te niksen. Rond het middaguur besluit ik dat er toch nog maar wat moet gebeuren deze dag, namelijk een flinke tempoloop! Ik wil twee weken na de halve marathon wel even testen wat de stand van zaken is, ondanks dat de omstandigheden niet ideaal zijn: het is meer dan 20 graden en de zon schijnt volop.

Gelukkig loop ik in het Stadspark vrij beschut. Mijn doel is 10 kilometer voluit rennen. Uiteindelijk worden het er een kleine 9, want ik moet voor de spoorbomen wachten op een trein. Gemiddeld tempo van rond de 12km/uur en een maximum gehaald van bijna 15km/uur. Hoewel ik zelf denk dat ik nog wel sneller heb gelopen, aangezien m’n horloge onder de bomen steeds het GPS-signaal verloor. Gr. Bij thuiskomst heb ik een ijsje verdiend!

IMG_20180706_145600186.jpg

Zondag: rustig rondje met obstakels

Zondag is het tijd voor een kort loopje van 6km. Ik ben een beetje moe en ga gewoon lekker rustig aan rennen. In het Stadspark kom ik een aantal obstakels tegen die voor een beetje uitdaging zorgen, namelijk twee mega Schotse Hooglanders midden op het pad en dan dit leuke weggetje:

IMG_20180708_174525490_HDR.jpg

Nee, ik ben er niet in gevallen ;).

IMG_20180708_180845993.jpg

Het was een lekker trainingsweekje. Van zulke mogen er nog wel meer komen, ik ben er klaar voor!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s