Q&A: klaar voor de halve marathon?

Over een kleine week rijd ik op dit moment waarschijnlijk met trillende handjes en veel te veel kletspraat richting Sneek. Daar ga ik namelijk een HALVE MARATHON rennen! Zo. veel. zin. in. En ben ik er ook klaar voor? Je leest het in deze Q&A!

De Mar-athon van Sneek op 23 juni wordt m’n derde halve marathon. De laatste keer dat ik 21,1 km liep, was in oktober 2017 in Amsterdam. Ik werd er niet heel vrolijk van, maar besloot al snel dat ik revanche wilde nemen. EN DAT GAAT OOK GEBEUREN! Al is het alleen maar gevoelsmatig.

Waarom deze halve marathon?

Het parcours van de halve marathon van Amsterdam vond ik niks. Mij teveel asfalt en baksteen. Ook veel te massaal trouwens. In Sneek zijn er denk ik wel een stukje minder deelnemers en de route om het Sneekermeer gaat sowieso een heleboel meer mooie uitzichten bieden! Vooral daarom.

Tevreden over je trainingen?

Ik wil graag een applaus, want ik heb vanaf maart geen enkele training van m’n schema gemist! Eigenlijk gingen bijna alle trainingen ook best goed, vooral nadat ik mijn sporthorloge eruit knikkerde (af en toe dan). Ook geen last van blessures of pijntjes, *klopt af*. Met name de laatste drie weken merk ik dat ik écht beter ben geworden: sneller lopen met minder moeite. So: hard work pays off!

IMG_20180617_094908693.jpg
Deze uitzichten werken ook mee.

Heb je een tijdsdoel?

Ja! Maar het is geen PR (1:58). Hoewel ik vind dat ik in vorm ben, ben ik na Ozzie wel wat minder snel geworden. Het zou zelfs weleens mijn langzaamste halve marathon kunnen worden. Ik mik op een tijd onder de 2:05u, dat betekent alsnog een snelheid van meer dan 10km/uur. Als ik op die manier fijn kan lopen, heb ik mijn doel behaald. Zolang ik maar geen bijna-doodervaring krijg, zoals in Amsterdam.

Wat is je wedstrijdstrategie?

Langzaam beginnen. Ik ben een dieseltje, maar ik heb er vertrouwen in dat ik na een kilometer of 3 kan versnellen. Vervolgens een stabiele pace volhouden tot ongeveer 18km en als er dan nog energie in de tank zit, versnellen tot de finish! Vanaf 4km ga ik trouwens beginnen met gelsnoepjes en rond de 12km gooi ik zo’n flubberig energy gelletje in m’n mik. En af een toe een waterpost pakken. EN OH JA: GENIETEN NATUURLIJK! Van elke kilometer.

Ga je de laatste week nog iets doen aan voorbereidingen?

Beetje gezond eten, niet teveel vet en de laatste dagen veel koolhydraten…. Dat betekent – je raadt het al – stapels pannenkoeken. En alvast goed hydrateren (nee, bier telt niet). Verder niet te hard werken (ja baas) en genoeg slaap halen 🙂 !

Wat mijn trainingen betreft, ga ik in elk geval nog één intervaltraining doen. Verder doe ik mee met een sportdag van mijn werk, waarin ik heel veel balspelen ga doen. Er is een reden waarom ik hardloop… Bid dat ik geen been breek.

Kunnen we je volgen in Sneek?

JA! Mijn startnummer is 1970. Of nog leuker: kom me aanmoedigen. Het parcours is een feestje met een boel mensen en muziek!

share_20180617_121131883.jpg
Fijn laatste duurloopje 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s