Fiet fieuw, het is lente!

De lente is echt mijn favoriete seizoen. Ik hou ervan als de wereld weer tot leven komt, alles om je heen opbloeit, mensen de rotonde voor hun huis als verlengstuk van de voortuin gebruiken en vrolijk gaan picknicken (dit doen mijn buren), perkjes volstaan met gele narcissen en lammetjes springen in de wei.

De lente maakt mij blij en zorgt ervoor dat ik een heleboel zin heb om met allerlei nieuwe dingen aan de slag te gaan. Een rondje buiten wandelen in de voorjaarszon brengt honderdduizend ideeën. Wandelen is wetenschappelijk bewezen sowieso goed om je creativiteit te stimuleren (kan je nagaan wat er in je hoofd allemaal gebeurt als je gaat hardlopen). Tijd voor een hele hoop nieuwe en leuke dingen op hardloopgebied en op de blog!

Wat DOE je dan allemaal?!

Ik ben regelmatig aan het trainen met een schema, gemaakt volgens mij eigen filosofie. Dat houdt in: drie keer in de week rennen, met een korte training, een intervaltraining en een lange duurloop. Vorige week heb ik zelfs alweer 12km gerend. Tsjakka!

En rennen in de lente is leuk! Ik moet alleen wel zeggen dat ik niet zo van al die extra pottenkijkers hou tijdens het lopen. Afgelopen week maakte ik de ongelukkige keuze om in het Noorderplantsoen te gaan trainen, maar dat zat vol met studenten en ik voelde me NAGESTAARD.

Dit onderga ik gewillig voor het goede doel, namelijk… mijn derde halve marathon! En dat is de Mar-athon van Sneek op 23 juni. Er is sport, er is muziek, er is cultuur, er zijn (vast leuke) mensen en dat vat wel zo’n beetje de dingen samen die ik leuk vind. En omdat de finish in de stad is waar ik werk, verwacht ik van collega’s natuurlijk allemaal Klein dapper en snel spandoeken. Of ééntje zou ook al leuk zijn.

Ya’ll know dat ik na de halve marathon van Amsterdam helemaal klaar ben met die ellende, dus ik ben heel benieuwd hoe ik dit evenement ga vinden en hoe ik ga lopen. Er resten me nog tien weken trainingsplezier. Heb ik nog een tijdsdoel voor ogen? Het liefste wil ik mijn PR van 1:58 cracken, maar het allerliefste wil ik het leuk hebben en fijn lopen en niet bijna gestorven over de finish komen. Ook al doe ik er drie uur over (nee grapje, dat is mij te lang).

En wat komt er nog meer?

So far for the running goals this spring. Misschien heb je gezien dat Klein dapper en snel inmiddels een eigen domein heeft. Ik heb dus mijn eigen website! Hoe cool is dat! De komende tijd wil ik mijn blog dan ook proberen een beetje mooier maken (denk aan foto’s, banner, logo, lay-out enz.), dus laat je verrassen door wat er allemaal komt. Het blijft wel gewoon een hobby, dus ik doe het allemaal lekker rustig aan en zie nog wel even wanneer ik waarmee aan de slag ga.

En nu?

Adios amigos, ik ga de schoentjes onderbinden en lentelucht happen! Meeheeeheeheee (imitatie van een lammetje dat zegt: ‘go get it!’).

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s