Hardlopen waar je ook bent!

Klein dapper en snel gaat op avontuur. Van begin december tot halverwege februari reis ik door Nieuw-Zeeland en Australië. Uiteraard gaan de hardloopschoenen mee! En laat ik van een nood een deugd maken, door jou in deze blogpost ervan te overtuigen dat ook te doen op je volgende trip.

Volgende week maandag land ik na een reis van ruim dertig uur op het vliegveld van Auckland, de grootste stad van het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. Vier weken lang trek ik door dit land, met Christchurch als eindbestemming. Vanuit daar vlieg ik naar Sydney om een spectaculair oud en nieuw te vieren. Dan reis ik nog zes weken langs de oostkust van Australië. In totaal tweeënhalve maand lang zwemmen, surfen, zeilen, snorkelen, lachen, gieren, brullen en HARDLOPEN!

Jazeker. Hardlopen is fantastisch om te doen, op vakantie of als je gewoon een paar dagen weg bent voor je werk of studie. Ik noem vijf redenen om de schoenen aan te trekken als je van huis bent!

1. Verken je omgeving
Als je in een nieuwe stad of op een nieuwe plek ben, wandel je nogal wat af om de omgeving te zien. Ik word soms wel een beetje moe van dat slome gestrompel. Trek daarom de hardloopschoenen aan, dan zie je in minder tijd veel meer en heb je gelijk een beeld van de nieuwe plek waar je bent.

Al hardlopend zie je er ook niet uit als een toerist, maar ga je lekker op in de locals. Op die manier heb je misschien wel meer aanspraak en krijg je goeie tips voor wat er allemaal te zien en te doen is in de buurt.

Hardlopen tijdens een logeerpartij
Hardlopen tijdens een logeerpartij

2. Een andere route met andere omstandigheden
Toegegeven: thuis loop ik vaak uit gemak hetzelfde rondje. Ben je op reis, dan loop je een heel andere route onder andere omstandigheden. Ik loop bijvoorbeeld vaak op een vlak en open pad, maar niet zo vaak door het bos of het strand. En van heuvels of bergen is in Nederland eigenlijk geen sprake. Loop je normaliter vaak door de natuur? Dan kan een citytrip een goede gelegenheid zijn om de stad eens te doorkruisen!

3, Lopen zonder druk
Ik ga graag harder, beter en sneller dan de vorige training. Maar wat gebeurt er als je dat eens helemaal loslaat? Vergeet je schema, laat je meetapparatuur thuis, relax en geniet van wat je aan het doen bent. Rennen zonder er een oordeel aan te hangen. Op vakantie is het altijd goed.

4. Conditie op peil houden
Ook al laat je je schema los, als je hardloopt op reis blijf je wel trainen en lekker fit! Mocht je nou op reis zijn voor je werk en je zit de hele dag alleen maar in saaie vergaderingen, dan pep je jezelf ook weer even op met hardlopen. Als je thuiskomt hangt je tong dus niet op je knieën na een rondje rennen.

Klif
Voor dag en dauw gaan hardlopen tijdens een werktripje en dan de zon zo zien opkomen bij een klif

5. Genieten van al het eten
Als je op vakantie bent, dan wil je natuurlijk lekker eten en genieten van alle lokale specialiteiten. Sowieso is de kans klein dat je zelf een gezonde en gebalanceerde maaltijd op tafel zet. Als je nou een beetje lekker door blijft sporten, maakt het ook niet echt uit dat je even afwijkt van je normale eetpatroon. Tsja, dat is voor mij ook wel één van de belangrijkste redenen om hardloopschoenen in te pakken!

Ben je nou dondersnieuwsgierig naar al mijn avonturen down under? Houd dan zeker mijn blog in de gaten, want ik daar schrijf ik alles op!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s