Half marathon prep

Morgen loop ik de halve marathon van Amsterdam! Maare, wat neem ik allemaal mee? Wat doe ik aan? En wat prop ik in mijn mond om die 21,1 km te doorstaan?

Elke keer is het weer hetzelfde riedeltje. Wat gooi ik in m’n tassie voor een hardloopwedstrijd? Meestal ga ik best georganiseerd te werk, dus waarom ik hier nog nooit eerder een lijstje van heb gemaakt is mij een raadsel. Bij deze deel ik ‘m, zodat een ander mens er wellicht ook nog iets aan heeft. In overzichtelijke categorieën. Halleluja!

Vooraf:

 • Routeplanner en OV-kaart: zoek van tevoren uit hoe je moet rijden of welke metro je moet nemen. Scheelt weer een boel stress.
 • Mueslibollen en pannenkoeken: koolhydraten stapelen! Hiervan krijg je lekker veel energie. Op mijn mueslibollen smeer ik pindakaas en kaas. Op de pannenkoeken een lik stroop en verder niks, het moet zo licht mogelijk verteerbaar zijn.
 • Banaan: banaantje gaat er altijd in, zo vlak voor de start.
 • Water en sportdrank: drink voldoende! In het startvak niet teveel meer, dan moet je onderweg plassen.
 • Zakdoekjes: je weet nooit wat je wel of niet op een Dixi vindt.
 • Zonnebrandcrème: morgen wordt het WARM en ik sta liever niet als een kreeft op mijn finishfoto. Insmeren dus!
 • Vuilniszak: soms moet je nog een poosje wachten in het startvak, voordat je daadwerkelijk de streep over bent. Trek een vuilniszak aan tegen de kou en gooi hem weg voordat je begint met rennen. Niet nodig? Dan kun je de vuilniszak gebruiken om natte/vieze kleding in te stoppen na de wedstrijd.

Tijdens het hardlopen:

 • Startbewijs & speldjes: deze is natuurlijk wel essentieel om op te doen. Als ze je ‘m thuissturen, kun je hem vooraf vast op je shirt prikken. Moet je het startnummer de dag zelf nog ophalen? Neem dan voor de zekerheid ook extra veiligheidsspeldjes mee.
 • Hardloopschoenen en outfit: trek je geluksonderbroek aan en steek je voeten in sokken waar je geen blaren van krijgt. Het wordt morgen warm in Amsterdam, dus ik ga voor een korte broek en een T-shirt of als het echt heet is een singlet. Oh ja, en schoentjes zijn ook wel essentieel als je gaat rennen.
 • Sporthorloge en evt. hartslagmeter: natuurlijk ga je wel je pace bijhouden en je hartslagband kun je eventueel ook omdoen om te checken of je nog wat extra gas kunt geven of jezelf kapot loopt. Vergeet niet op te laden van tevoren.
 • Telefoon en oordopjes: muziekje aan, goan! En natuurlijk je telefoon voor een overwinningsselfie na de finish.
 • Energiegel en gelsnoepjes: ik heb geoefend met de Born Super Liquid Gel in de smaak appel. Die is al half verdund met water, dus niet extreem zoet of stroperig. Mijn maag verdraagt deze ook goed. Ik ben van plan ‘m te nemen rond kilometer 9/10. Daarnaast heb ik ook nog gelsnoepjes mee om onderweg op te knagen. Waterposten zijn er voldoende, dus ik ga niet met flesjes slepen.

Na de race:

 • Eten en drinken: neem nog zo’n lekkere mueslibol. En drink je pakje chocolademelk, daarin zitten suiker en eiwitten die je lichaam nodig heeft voor herstel. Niks ingewikkelde eiwitshake.
 • Handdoek en toiletspullen: eem douchen is wel zo lekker fris ja. Of neem in elk geval deodorant mee als je gaat voor de festivaldouche. Slippers zijn vaak wel handig in sporthallen.
 • Schone kleding en schoenen: warme trui en chillpants. En hoe lekker is het om je gewone schoenen weer aan te trekken na een race. Sowieso de moeite om mee te slepen.
 • Portemonnee met geld: ik zeg, patatje op het station! Of koop er iets anders leuks van.

En vergeet als laatste natuurlijk niet je GOEDE HUMEUR! Vet veel zin in! En een nat washandje in een boterhamzakje tegen plakkerige handen.

Mijn tassie zit nu wel aardig vol, maar wat ontbreekt er volgens jou nog op deze lijst?

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s