Race day is coming soon!

Genoeg gekletst over pannenkoeken en powerliften. De halve marathon van Amsterdam is potverdikkie volgende week zondag al! De beentjes voelen goed en ik klapper al dagen in m’n handen van excitement. Maar het voelt ook anders dan m’n vorige halve marathon. Hoe sta ik er nu in?

Afgelopen mei liep ik mijn eerste halve marathon, de Loop Leeuwarden. Ik had al eens eerder getraind voor een halve, maar dat liep bij 16km in de soep. Daarom wilde ik het nu anders doen. Gefocust, stap voor stap opbouwen, luisteren naar de signalen van mijn lichaam en voldoende aanvullende training doen.

Vorig jaar liep ik begin december een 10k wedstrijd. Rond kerst een 12k. In maart de 10 mijl (16k) en uiteindelijk in mei 21,1k. Gestaag werkte ik toe naar mijn doel. Vol toewijding: gezond eten, genoeg slaap en no booz. Het moest lukken! En zo geschiedde.

Deze keer voelt het anders. Natuurlijk was het plan eerst nog om de hele marathon te gaan rennen. Daarom heb ik van de zomer een paar keer echt lange afstanden gelopen. Maar nadat ik had besloten toch voor de halve te gaan, heb ik de teugels een beetje laten vieren. Ik heb niet echt een strak schema aangehouden, maar meer op gevoel gelopen.

Daardoor had ik ook minder het idee dat ik heel bewust ergens naartoe werkte. Dubbele cijfers lopen, was ik al gewend. De afstand had ik in de benen. Ik heb wel meer aan intervaltraining gedaan om mijn snelheid te verbeteren. Verder was het vooral lekker rennen en heel blijven.

Eigenlijk denk ik dat dat een prima mentaliteit is. Het plezier in sport moet voorop staan. En natuurlijk is het niet altijd leuk of makkelijk, maar dat maakt je uiteindelijk wel weer sterker en daar vind je de motivatie in om door te gaan. Bij mij werkt dat, want ik kan me geen dag herinneren dat ik niet enthousiast was om erop uit te gaan.

Ik heb dan ook knetterveel zin in volgende week zondag! Volgens mij is het echt geweldig om aan zo’n grote wedstrijd mee te doen in Amsterdam. Langs het Rijks, door het Vondelpark in de herfst en dan de finish in het Olympisch Stadion. Dat moet fantastisch zijn!

Mijn laatste lange training heb ik vorige week al gedaan en de taper is nu begonnen. Dat betekent geen lange afstanden meer lopen, maar rust pakken. Nog één kort loopje en één intervaltraining. Dan hoop ik de 15e fit en vol energie aan de start te staan en keigoed te gaan presteren. Te meer omdat ik enigszins ben vergeten dat ik een geschatte eindtijd van tussen de 1:40-1:50 heb opgegeven :’D (startvak blauw).

NATUURLIJK VOLGT ER NA DE WEDSTRIJD EEN RACEVERSLAG! Dus, houd m’n blog in de gaten.

Nu: Netflixen, pannenkoeken eten, gitaar spelen, Heel Holland Bakt kijken, boekje lezen, tukkie doen, bubbeltjeswater drinken en bietensap naar binnen slurpen. Nog meer goeie tapertips? 😉

Een gedachte over “Race day is coming soon!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s