De niet zo sexy kant van hardlopen

Leuk hoor, al die knappe hardloopfoto’s op Instagram. Korte broekjes, strakke buiken en sportieve poses! De echte hardloper weet natuurlijk dat zulke plaatjes dikke bullshit zijn. Of in elk geval maar één kant van de medaille laten zien. Let’s face it. Hardlopen is helemaal niet zo sexy.

Compleet schaamteloos vertel ik in deze blog waarom hardlopen helemaal niet altijd zo’n aantrekkelijke sport is als het lijkt. Ik geef je een aantal redenen.

Stijve Henkie
Ik kom net thuis van een lange run van achttien kilometer. Bij de deur van m’n kamer buig ik voorover om de veters van mijn schoenen los te maken. Aauuww, ik kom amper met mijn handen bij mijn tenen. Mijn spieren zijn gewoon ingekort in die twee uur. Niks geen soepele Sonja, maar stijve Henkie hier.

Foamroller
Eem op de foamroller

Kapotte voetjes
Na het foamrollen en stretchen, zijn de spieren los. Ik inspecteer de voetjes. Op mijn oude schoenen had ik nog weleens last van blaren. De laatste tijd blijft het bij eelt. Maar wat ik ook scrub of schaaf, het komt altijd weer terug. Als dit het ergste is, mag ik me echter gelukkig prijzen. Sommige mensen krijgen blauwe nagels of zien een sok vol bloed als ze hun schoenen uittrekken! Whhaaah!

Vreetzak
Het is tijd voor de innerlijke mens. Als je nog zin hebt in eten na dit voetverhaal. Ik in elk geval wel. Care. Ik heb HONGER en -nee-, geen trek. Wie gebruikt dat woord nou? Als ik niet eet, dan denk ik wel aan eten of praat ik erover. Sorry voor alle mensen die dit elke dag weer moeten aanhoren.

Vreemde verkleuringen
Lekker weertje koekepeertje. Buiten sporten betekent werken aan je tan, tenminste als de zon schijnt. Wat het ook betekent, zijn vreemde lijnen op de plek van je sportkleding. Ziet er erg interessant uit als je na je work-out de straat op gaat in een jurkje. Of in je bikini op het strand ligt.

Tan
Wat een egale tan

Schuurplekken
De één heeft er last van tussen de benen. De ander onder de oksels. Nummer drie onder d’r sportbeha en mannen vaak op de tepels: schuurplekken. Bij mezelf zie ik na het hardlopen een mooie afdruk van mijn hartslagmeter in m’n borstkas staan. Volgende keer vaseline smeren. En voor de mannen: pleisters op je nipples.

Zweet
Nu we het toch over tepels hebben, kunnen we ook gelijk wel over tieten praten. Want ja, denk maar niet dat je daar niet zweet. Of op andere plekken. Bedenk ze zelf maar. Ik zou in elk geval wel altijd een zwart sportbroekje aantrekken. Hoe leuk zo’n mintgroen ding ook lijkt. Ik weet niet hoe dat na twee uur rennen oogt.

Figuurtje
Met hardlopen kun je best je gewicht een beetje op pijl houden. En ik zal ook niet ontkennen dat je benen er gestroomlijnder van gaan uitzien. Maar als je abs wilt of dikke gespierde billen, zou ik geloof ik niet voor hardlopen kiezen. Een heleboel atleten zijn ook gewoon veel te skinny. Zoek dan het krachthonk maar op.

Wie kan deze niet-zo-sexy-lijst aanvullen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s