Hardlopen in de herfst

Mien god, vorige week was het nog in de twintig graden toen ik een duurloop deed. Hoe anders was het de afgelopen dagen! Koud en nat, brrr. Maar, de herfst is zeker ook een topseizoen om hard te lopen. Waarom?

Als het plenst sta ik ook niet altijd te springen om naar buiten te gaan. Maar als ik al onderweg ben en het begint te regenen, maakt het me eigen geen drol uit. En het regent natuurlijk nooit de hele dag. Er is altijd wel een moment waarop je een rondje kunt gaan rennen. No excuses, baby. Gewoon goan!

Wat is nou het ALLERleukste aan de herfst en regen en nat en kou? Ik zeg: buitenspelen! Ik ga natuurlijk niet met mijn witte Adidas sneakers of suède enkellaarsjes in de plassen springen. Maar met m’n oude hardloopschoenen doe ik geen moeite om het ruime sop te mijden. Eén tip: witte sokken zijn niet de beste keuze.

Vieze schoenen
Vieze schoenen. En sokken.

Nu zijn je voetjes lekker koel, maar voor de rest van je lijf is hardlopen in de herfst ook heerlijk verfrissend. De lucht voelt schoner, je neemt meer zuurstof op en kunt tijdens het rennen je warmte beter kwijt. Voor je geest is het ook een oppepper, want buiten haal je je dagelijkse shot vitamine D. Daaraan kunnen mensen nogal eens een gebrek krijgen in de donkere maanden. Vitamine D is goed voor je botten en spieren en je humeur. Jeej!

Vet blij!
Vet blij!

Waar ik ook heel blij van word en mooi vind aan buiten zijn in de herfst, is dat je de wisseling van seizoenen heel bewust meemaakt. Je ziet de natuur veranderen en dat levert hele mooie plaatjes op. Vooral als je dan zo’n najaarsdag hebt waarop de zon tussen de bomen doorschijnt en de oranje en rode blaadjes oplicht. Wauwie! Bovendien ruikt het buiten ook altijd heel lekker in het najaar.

Een plaatje
Een plaatje

En dan kom je thuis van een rondje en voel je je helemaal een baas. Je bent als enige naar buiten gegaan om je training te doen en kwam onderweg (bijna) niemand tegen. En degenen die je wel tegenkwam, keken je vol bewondering aan. Je bent echt een doorzetter! En de warme douche is zó lekker :).

Als je nu nog geen zin hebt om naar buiten te gaan, eet ik m’n hardloopschoen op!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s