Een meh-week

Ik hang in mijn stoel. Langzaam open ik mijn mond. Mijn longen vullen zich met zuurstof. Dan sluit mijn mond zich weer en blaas ik de lucht langzaam uit. Gaap. Soms heb je dat. Zo’n week waarin je je een beetje meh voelt.

De laatste drie weken heb ik knetterhard gesport. Ik deed van alles: hardlopen, yoga, buitenspelen, zwemmen. Allemaal even leuk: lekker weertje, in goed gezelschap of juist een momentje voor mezelf. Maar na een duurloop van 24km vorige week zondag hield het even op. Stijf lijf en weinig energie.

Als je een paar weken achterelkaar je training hebt opgevoerd, is het belangrijk om ook weer eens een week rustig aan te doen. Zowel voor je lichaam als je geest. Want het moet wel een beetje leuk blijven hè. Rust is essentieel om vooruitgang te boeken.

Daarom liet ik het trainingsschema even voor wat het was. Maandag en dinsdag deed ik helemaal niks. Woensdagavond een lesje movements: buitenspelen voor grote mensen (volgende week een blogje hierover!). Vrijdag trok ik de hardloopschoenen weer aan. Het was vrij warm en ik liep een flutrondje van vijf kilometer. M’n benen waren stijf, ik kreeg het tempo niet omhoog en het voelde gewoon zwaar. Ik kwam cranky thuis.

’s Avonds had ik een feestje en daarom besloot ik zaterdag gewoon he-le-maal niks te doen. Hah! Toen werd ik zondag om kwart over acht ’s ochtends wakker. Het regende knetterhard, maar ik ben geen mooi weer loper ;). Erop uit dus! Na vijf minuten was ik doorweekt, maar daarna werd het droog en knalde ik er een lekkere 10k tempoloop uit. Tsjakka.

Eind goed al goed, ik ben weer blij! Op naar volgende week!

10k tempoloop
Lekker 10k tempoloopje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s