Hey, I put some new shoes on…

And suddenly everything is right! Jup. Als je serieus traint, moet je je gear ook serieus nemen. Toch? Op naar de hardloopwinkel voor een check-up. Hoe staat het ervoor met mijn patta’s?

Volgens mijn berekeningen heb ik op mijn rood-oranje Saucony München 2 zo’n 850 kilometer afgelegd. Hardloopschoeisel gaat gemiddeld 1000-1500km mee. Ik dacht dat deze nog wel even konden, maar de hardloopschoenenverkoper is onverbiddelijk: dit paar kan de vuilnisbak in. Of nou ja, de recycle-emmer. Ze zien er niet zo best meer uit.

#theend
#theend

Eerlijk gezegd ging ik er ook niet heel nauwkeurig mee om. Zeg maar gerust slordig. Toch zonde voor een partner met wie je zoveel uren samen doorbrengt.

Als ik vertel over mijn hardloopambities, begint Frank – zo heet de verkoper – te glinsteren. Hijzelf neemt dit jaar even een marathonbreak, maar brandt direct los met tips over mierzoete energy gels die je onderweg kunt opsmikkelen. En vragen over mijn training stelt hij ook. Dan duikt hij het magazijn in en komt terug met een stapel schoenendozen.

Intuïtief grijp ik als eerste naar de Saucony’s die Frank me voorschotelt. Van het Amerikaanse sportbedrijf heb ik al drie paar schoenen versleten. Kiezen voor een ander merk, voelt als verraad. En maakt me een beetje angstig. Straks lopen ze toch niet lekker, of krijg ik een blessure.

Van Frank moet ik echter ook nog een paar revolutionaire schoenen van het merk On proberen. Het blauw-gele stel heeft gekke, dunne veters. De zolen lijken gemaakt van rubberen pvc-buisjes, die je bij elke afzet de lucht in lanceren. Niettemin sluiten de schoenen netjes om mijn smalle voeten en voelen ze vederlicht.

Durf ik een sprong in het diepe te wagen met deze onbekende partner? Ik ben bang. Loop toch nog een rondje door de winkel op de Saucony’s. Deze sloffies zijn wel héél zacht. Voelen als kussentjes aan de voetjes. En er zit Everun in. En deze Triumph Iso 3 is schoen van het jaar volgens Runner’s World.

De keuze is gemaakt. Wel een beetje pijn in de portemonnee. Maar Frank geeft me er gratis twee energiegelletjes bij. In de smaken appel en citrusvruchten.

Later meer over hoe die bevallen.

Een gedachte over “Hey, I put some new shoes on…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s